Gitaren er et populært og allsidig instrument å bli kjent med, enten du velger gitar med nylonstrenger eller med stålstrenger, eller om du vil spille el-gitar. Vår hyggelige, flinke og erfarne gitarlærer Elias ønsker deg velkommen til å prøve ut mange forskjellige sjangre, som for eksempel pop, rock, klassisk, blues, jazz, viser , country og mer.

Hvis man vil spille klassisk musikk, bruker man i hovedsak nylonstrengsgitar (også kalt spansk gitar eller klassisk gitar). Til viser, folkemusikk og popmusikk brukes både nylonstrengs- og stålstrengsgitarer, mens i blues, jazz, rock og country brukes helst bare gitarer med stålstrenger.

Gitartimer

Gitarundervisningen er tilpasset etter alder og nivå, og notelære og teori kommer underveis. Man kan få undervisning etter noter, tabulatur, besifring og gehørspill. Mange ønsker også å lære å kompe til sang, og det er både moro og populært. Under høstsemesteret ønsker en del å lære julesanger som man kan fremføre i jula, og det kan være enklere enn man tror; å legge noen enkle grep på gitaren og synge med. Og kanskje du har laget egne sanger, og ønsker hjelp til å arrangere dem eller skrive dem ned på noter.

Elias Narendran er en utøvende klassisk gitarist og komponist, som behersker en rekke forskjellige stilarter.

Gitarbøker

Tidligere gitarlærer hos oss, Asbjørn Mevassvik, er medforfatter på to gitar-undervisningsbøker. Dette er to pedagogisk gode undervisningsbøker som blir mye brukt. De heter Gitar 1, en lærebok for nybegynnere og Gitar 2, en lærebok for viderekomne, og de er utgitt på Noteservice.

Gitar 1 – en lærebok for nybegynnere

Gitar 2 – en lærebok for viderekomne

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål om gitarundervisningen eller ønsker å melde deg på