Judith Utz

Mezzosopran Judith Utz studerte opera i Detmold og Hannover, hvor hun tok mastergrad i utøvende musikk. Hun var stipendiat ved Wagner-stiftelsen og ved Yehudi Menuhin Live-Music-Now, og har jobbet frilans for operakoret ved Staatsoper unter Den Linden i Berlin, samt for operakoret ved Den norske opera. Etter å ha jobbet som vikar ved Operaen i perioden 2019 til 2020 bestemte hun seg for å bli værende i Oslo med sin familie.

Hun har omfattende erfaring med undervisning, og i tillegg til tysk og norsk, snakker hun flytende engelsk, fransk, spansk og italiensk. Hun har også deltatt i flere masterclasses, blant annet med David Jones, Hillard Ensemble og Juliane Banse.

Judith har vært instruktør og dirigent for flere ungdoms- og voksenkor, og er nå dirigent for skolekoret ved Oslo International School.

Judith har mye erfaring med sang og stemmeteknikk, og er opptatt av å tilpasse et undervisningsopplegg for hver enkelt elev. Som student ble Judith feilaktig klassifisert som sopran. Hun søkte sin egen vei, noe som hjalp henne i å utvikle sin egen, unike teknikk. Hennes undervisning kjennetegnes ved et sterkt fokus på kroppsbruk, og riktig bruk av kropp og pust, som igjen legger til rette for at hver elev kan utvikle sin egen, frie stemme og musikalitet.

Judith er i tillegg en dyktig pianist, og ved siden av å akkompagnere sangelevene sine, underviser hun også nybegynnere i piano ved musikksinstituttet.